Hopeametsän Metsäneidonvaippa 'Mere'

s.29.08.2015

Hattivatin Della x Mikälie Silveri

*Steriloitu, lapin kasvit-pentue

Mere koiranetissä

LTE 146+++

Lonkat A/A, Kyynärät 0/0, Selkä LTV0

Silmät ok 8.2.2019, 27.2.2021

PRA A (terve)

1x SERT

*Mere asuu etälaumassa


Luonnetesti

Pöytyä, 27.4.2019
1 +1b Toimintakyky Kohtuullisen pieni 15
2 +1a Terävyys Pieni ilman jälj. jäävää hyökkäyshalua 1
3 +1 Puolustushalu Pieni 1
4 +2a Taisteluhalu Kohtuullinen 20
5 +1b Hermorakenne Hermostunein pyrkimyksin 35
6 +3 Temperamentti Vilkas 45
7 -2 Kovuus Pehmeä -16
8 +3 Luoksepäästävyys Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin 45
9 +++ Laukauspelottomuus Laukausvarma
Yhteensä 146+++


Luonteesta

Mere on luonteeltaan herkkä ja äärimmäisen pehmeä, kaikkia ihmisiä mahdottomasti rakastava koira. Sitä onkin naurettu, että jos kotiin murtautuisi varas, Mere lähtisi varmasti varkaan mukaan. Ulkona hämärällä Mere on kuitenkin varautunut epäilyttäviä ihmisiä kohtaan, minkä olen itse sallinut, kunhan osaa luopua pyynnöstä.

Muiden koirien kanssa Mere ei tule toimeen. Treeneissä Mere sietää tarvittaessa ja se on totutettavissa uroksiin, jotka ovat joko rauhallisia tai itseään selkeästi pienempiä ja ystävällisiä. Koirapuistokoira se ei kuitenkaan ole missään nimessä eikä siedä minkäänlaista rajua leikkimistä. Mere on nuorena joutunut monen irtokoiran kohteeksi ja selkeän, luonnetesteissäkin miinuksille menneen pehmeytensä sekä herkkyytensä vuoksi se muistaa ikävät asiat pitkään.

Hoitotoimenpiteet ovat Mereltä onnistuneet aina moitteettomasti ja eläinlääkäritkin ovat Mereä aina kehuneet yhdeksi kilteimmäksi koiraksi. Mere onkin tosiaan varmasti yksi maailman kilteimmistä koirista ihmisille ja se RAKASTAA huomiota. Mere rakastaa näyttelyissä pyörimistä, mutta kevyen rakenteensa ja suhteellisen niukkojen etukulmauksien takia se ei ole mikään näyttelymenestyjä. Merellä on myös aavistuksen pehmeä turkki, vaikka säänkestävä onkin, mikä myös monesti alentaa arvosanaa. Muutenhan Mere kulkeekin automaationa ja hihna on siellä lähinnä näön vuoksi.

Vaikka Mere ei pidäkään toisista koirista, sen kanssa on helppo treenata. Se pystyy treenaamaan siitäkin huolimatta, että ympärillä olisi paljon kiihtyneitä koiria. Meren kanssa on hieman kisattukin epävirallisissa agilitykisoissa. Nuorempana Meren kanssa oli isoja vire- ja motivaatio-ongelmia agilityn ja treenaamisen saralla. Se mielummin karkaili radalta ja oikean motivaation löytäminen oli aika vaikeaa. Nykyään sen vire ja motivaatio on porokoiraksi suorastaan täydellinen. Meren kanssa on muutamia kertoja paimennettu ja sillä onkin hyvän paimenen ominaisuudet, mistä sitä on kehuttu kouluttajienkin tasolla. Mere on sopivan vilkas ja tyytyy melko vähään. Kotona se lähinnä leikkii tai nukkuu mukavuudenhaluisesti sohvalla tai omalla muhkealla pedillään. Sänkyyn Mere ei tule ikinä ihmisten ollessa siellä, mutta mielellään salaa tekee oman pesän sänkyyn, kun ihmiset ei ole kotona.

Mere on alusta ja äänivarma muuten, mutta vanhemmiten se on alkanut stressaamaan palohälyttimen ääntä. Mere pysyy mökillä irti ongelmitta, mutta metsässä, jossa kuhisee sorkkaelimiä, lähtee mielellään tuoreille jäljille sekä ajaa peuroja takaa. Sama pätee myös oraviin sekä rusakoihin. Merellä on voimakas saalisvietti sekä pienesti riistaviettiä. Mere on äärimmäisen tarkka verijäljellä sekä hyvä, monipuolinen harrastuskoira. Mere tykkää uida kuumina kesäpäivinä, muuten se on kova läträämään vedessä mm. kaivamalla keppejä ja levää veden pohjasta ns. sukeltamalla.

Mere ei sovellu laumakoiraksi sen herkkyyden vuoksi. Mere muutti ystävälle asumaan sen jälkeen pysyvästi, kun Maisa aloitti ensimmäiset juoksunsa ja Mere ei enää sietänyt Maisaa. Tappeluita alkoi olemaan jo sen verran saman päivän aikana, että oli paras sijoittaa Mere asumaan ainoaksi koiraksi. Ainoana koirana Mere on paljon rennompi sekä mahdottoman leikkisä - monet tuntemattomat luuleekin Mereä pennuksi, vaikka Mere alkaa olemaankin jo veteraani-ikäinen muori.


Näyttelyt

*tulossa*